tiistai 5. syyskuuta 2017

Pikapelikauden aloitus

Ti 5.9. kokoonnuimme tuttuun tapaa kerholle kesän jälkeen jatkamaan pikapelikautta. Pelaajia oli 6(+3) ja pienten sekavuuksien jälkeen saatiin tuloksetkin *leikkaa ja liimaa-mallilla* nettiin.

Sikäli,jos ja kun on unhoitettu ilmoittaa tällä palstalla: Pelaamme Pikapelejä 5+5 min joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 18.00 nk. Majakalla(muinainen Siwa),paitsi kesällä.Muina tiistaipäivinä(toivottavasti yhdyssana) pelaamme leikinpäiten lähinnä pikapelejä.
--
Uusia pelaajia saa tulla mukaan, vaikka pärjätään toki vanhoillakin :) Nuoria pelaajia on vaikea saada shakkipelin pariin, vaikka sitäkin on yritetty(ja monta kertaa).Livenä shakki on parhaimmillaan kaikkien konekokeilujen jälkeen, tekoäly ei ole inhimillinen vastustaja.Vaikea selittää,mutta livenä shakki on vasta *oikeaa shakkia*. Netiltä lukaisin, että shakki oli hyväksytty johonkin urheilulukioon lajiksi toisten joukossa,
--
Hieman ihmetyttää,että niinkin vanha laji kuin shakki katsotaan urheiluksi vasta nykyaikana.Shakkia voi pelailla monella tasolla.Minä tunnistan ainakin itseni *normaali puuntuuppaajaksi*-mutta aina voi kehittyä,ainakin tiettyyn rajaan asti(?)
--
Asiasta toiseen:

Atarin Videochess oli ensimmäisiä kaupallisia shakkitietokoneita.Hankin sellaisen tänä kesänä, vaikka peli ilmestyi noin 1980.Peli on hellyyttävän hauska.Matituksen jälkeen voi mm. syödä pelikoneen kunkun ja peli vaan jatkuu. Nykyisin puhelimiin ladattavat shakkiohjelmat ovat ylivoimaisia tähän nähden.Kehitys kehittyy ja me toivottavasti sen mukana.
--
Näin räväkkää tarinaa tuli tällä kertaa:

Waari BARBaari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulukuun 2018 pikapelit

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------