tiistai 19. joulukuuta 2017

Kinkkuturnaus/Pikashakin seuran mestaruuskilpailut 19.12. 2017


--
Kinkkuturnaus käytiin yhdeksän pelaajan voimin.Pauli voitti sekä Jämsän pikapelin mestaruuden että kinkun,mutta lievästi harmitteli kinkunpaistosta aiheutunutta vaivaa-siis leikillään!(koska kuuluu sanoa niin.)
Osa pelaajista puuttui,mutta heitä *korvaamassa* oli uusiakin pelaajia,joista tietysti iloitsemme.Shakkia osa pitää urheiluna,yleensä ne jotka pelaavat ja jotka eivät pelaa eivät pidä.Yks ja sama,shakin harrastamisessa on paljon hyviä puolia,välineet ovat halpoja ja päivän kunto ratkaisee.Joku väittää tietämättään esimerkiksi,että juokseminen on halvin harrastus,no-ei,kun ostat parit kolmet satasen lenkkarit samalla summalla pelaat monta (kymmentä) vuotta shakkia.Shakkiin tarvitaan vain pelilauta,kello ja nappulat,sekä paikka jossa pelata.Monet pelaavat nettishakkia,mutta aidoimmillaan shakki on puuntuuppaajien *vakavaa puuhaa,* ei sillä että nettishakissakaan olisi mitään vikaa. Shakin sanotaan ehkäisevän myös...mitäs se taas olikaan...dementiaa.Tästä ei kuitenkaan ole vahvaa näyttöä.Aivoa kannattaa kuitenkin  käyttää aina kun voi,sanotaan näin.Jokos nyt on jaariteltu? (Mähä yritän vain innostaa :) )

Pikashakin mestaruuskilpailun tulokset 2017
Alkukausi on paketissa ja odotamme innolla UUTTA VUOTTA 2018.Laitan pikashakin (5+5 min) *väliaikatulokset* sivun alalaitaan "joululomalla" ellei ilmaannu muuta.


2017-2018 Pikashakin joulutauko/tähän saakka.
(Taulukosta vähennetään koko kaudelta yksi kuukausi loppupisteistä(huonoin kuukausi),joten kuvasta voi nähdä alkukauden tulokset suuntaa-antavina.(Klikkaamalla kuvaa saat sen esiin suurempana)

Ajattelin ehdottaa voitaisiinko  *vähemmän shakkia pelanneille+avustettaville* antaa pikapelissä tasoitusta 2 min, silloin pelit olisivat 5+7 min, mikä ei venyttäisi paljoakaan aikataulua? Ehdotus on nostettu esille,eikä siihen tarvitse suostua,johtokunta päättäkööt? Hupipeleissä tasoituksen voi antaa vapaahtoisesti tai ainakin voidaan hupipeleissä kokeilla? Taikka B-sarja,kuten oli vanhaan_malliin?

---
 Kauden toinen puolisko alkaa pikapeleillä 2.1. 2018 tiistaina klo 18.00
-

Kuvaan liittyy shakkitarina: Joskus kaukaa menneisyydessä oli Mäntässä erään teollisuuslaitoksen sponsoroima kisa.Kaikki saivat palkinnot ja eräs seuramme jäsen sai valita toiseksi viimeisenä  JOKO alpakkalautasen(kuvassa) TAI ison vessapaperikartongin.Minulle jäi alpakkalautanen,joka on kuvassa ja siis käytössä edelleen hyasintin alustana.Vessapaperi lienee jo käytetty?
---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulukuun 2018 pikapelit

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------